<

Traiko-bg.com - Ремонт на покриви -
Специализирана бригата с богат опит в сферата.
Работим в цялата страна!

Свържете се с нас на:
0892 05 70 80

Отзиви от нашата работа

Уважаеми клиенти, поради получили се злоупотреби си позволяваме да не публикуваме личните данни и данните за контакт с клиентите, които са ни предоставили писмени отзиви от нашата работа!

От името на живущите в нашата кооперация искам да изразя задоволството си от извършения покривен ремонт от бригата на Traiko-bg.com. Всички ремонтни работи бяха извършени професионално и бързо. Отпадаците, които се получиха бяха почистени и извоздени. Надявам се, че и гаранцията, която ни бе предоставена ще бъде спазена.

С уважение, Иванов, гр.СофияОстанахме изключително доволни от ремонта на покрива, който беше извършен на нашата къща. Това, което наистина ме изненада е изключително ниския брой на керемидите, които бяха счупени по време на поставянето им. И друг път сме правили ремонт, но много от т.нар. фирми твърдяха, че керемидите се чупят и за това трябваше да купуваме все нови и нови. Такова нещо при тази бригада нямаше. Благодаря ви!

Янкова, гр. БанкяЗдравейте, аз съм домоуправител на голям жилищен блок в гр. Пловдив. Изразявам благодарността си за професионалната работа извършена от екипа на Traiko-bg.com. При нас те трябваше да положат хидроизолация на покрива. Освен, че го направиха качествено, бригадата извърши ремонта доста бързо. Вече няколко месеца нямаме абсолютоно никакъв проблем, а и се надявам и за в бъдеще да нямаме.

Димитров, гр. ПловдивКакво трябва да знаем за един покрив преди да започнем ремонт?

Какво трябва да знаем за един покрив преди да започнем ремонт?Покривът е горното покритие на сградите, което предпазва вътрешността от дъжд и сняг.

Термини за различни видове покриви:

* От една хоризонтална равнина — плосък
* От една наклонена равнина (скат) — едноскатен
* От повече наклонени равнини (скатове) — двускатен(оседлан), трискатен(калкан), четирискатен, многоскатен, двускатен скосен, четирискатен скосен, масарден, пирамидален, шедов(трионообразен)
* От други повърхнини — цилиндричен,дъгов, купол и други

Термини за части от покрива:
* Било — пресечна линия на равнинни участъци от покрива, разположена над тях
* Улама — пресечна линия на равнинни участъци от покрива, разположена под тях
* Стряха — част от покрива, разположена извън външните стени на сградата
* Капчук — долен ръб на стрехата
* Улук — коритообразен елемент, предназначен за отвеждане на водата от покрива

Традиционно в строителството на къщи в България се използва класическа дървена покривна конструкция. Нейните основни елементи са:
* Главна биндерна греда — служи за основа на главната връзка (ферма). Тя се поставя по късата страна на сградата, перпендикулярно на носещите зидове. Размерът на биндерната греда зависи от отвора и от наличието на вътрешни носещи зидове. Размери: 14/20; 16/22; 18/24; 20/26.
* Столица — бива подложна, билна и средна. Размери: 12/12; 14/14; 12/14; 14/16.
* Стълб (поп). Размери: 12/12; 14/14.
* Наклонена подпора (маказа). Размери: 12/14; 14/16.
* Клещи — дебели дъски или талпи, които обхващат други елементи от двете страни. Размери: 4/12; 6/16.

Ремонт на покрива - причини, видове и решения

Ремонт на покрива - причини, видове и решенияРемонти на покриви – една от най-важните области на строителството. Покривът е от голямо значение за всяка сграда: ако хидроизолация и топлоизолация на покрива се наруши, то може пряко да влияе върху безопасността и здравето и да принуди собствените да търсят варианти за ремонти на покриви. Ето защо, за ремонт на тази част от сградата трябва да се отнася отговорно, и да се доверява само на опитните професионалисти, защото те не само ще дадат гаранция за извършената работа, но и точно спазят сроковете на ремонта на покрива. Това е много важно както за къщи, така и за административни сгради, и за промишлени обекти.

Причините за ремонти на покриви, могат да бъдат най-различни. Понякога покривът се разрушава поради природни явления или в следствие на физическото влошаване на материалите, но повечето проблеми са в следствие на човешка грешка. Грешките, допуснати по време на инсталацията на покрива, могатда доведат до най-различни проблеми – от мехури на покритието до разрушаване на хидроизолацията и нуждата от спешни ремонти на покриви.

Покривните дейности или с други думи ремонти на покриви зависят от устройството на покрива и от степента на щетите. Основен ремонт е рядко необходим и отнема много време. Обикновено обаче, трябва да се сменят само повредените участаци. В зависимост от устройството на покрива, технологията на ремонта може да се различава значително. Според различните типове ремонти на покриви са необходими различни материали и инстроменти, за ремонт на руло на хидроизолацията са необходими едни инструменти и материали, а за ремонт на метални или керамидени покриви – материалите са напълно различни.

Полезни връзки свързани с покрива


  Керемиди и системи за изграждане и ремонт на покрив

  Покривът и терминологията свързана с него

  Покриви-елементируказания и видове

  Пълна информация за покривите

  Какво представляват улуците?

  Части на къщата

Traiko-bg.com - ремонт на покриви, изграждане на нови покривни конструкции, хидроизолация, улуци и др.
здраве, уеб дизайн, кленов сироп, отслабване, билки, болести, диети, диабет, кръвна захар, здравословен магазин, здравословни храни, хранителни добавки, натурална козметика, диатомична пръст